Najčešća pitanja

Pravilan izbor štampača etiketa

Na našem tržištu, u ponudi se mogu naći različiti modeli štampača etiketa. Ukoliko do sada niste imali iskustva sa takvim štampačima, ovo je par pitanja, na koje bi trebalo da imate odgovor, pre donošenja konačne odluke o kupovini.
-Mesečni obim štampe deklaracija.
-Okvirni broj etiketa na nedeljnom ili mesečnom nivou.
-Dimenzije i vrste nalepnica (jedna ili više različitih).
-Vrsta proizvoda na koje se lepe deklaracije.
-Prostor za smeštaj štampača.
-Način povezivanja štampača sa računarom.
-Da li se uz štampač dobija i program za kreiranje etiketa?
-Garantni rok.
-Mogućnost servisiranja štampača nakon kupovine.
-Cena potrošnih delova štampača.
-Instalcija, obuka korisnika i puštanje opreme u rad.
-Online podrška. Na sva ova pitanja, kod nas ćete dobiti precizne odgovore.
Kontaktirajte nas

Pravilan izbor etikete

Etikete danas imaju široku primenu u svim granama industrije. One moraju zauzeti odgovarajući prostor na proizvodu. Pri tome sadržaj teksta mora dati kompletnu informaciju o proizvodu na kome se etiketa nalazi. Materijal etikete treba biti izabran u zavisnosti od vrste proizvoda ali i mesta gde se proizvod smešta. Npr. ako je u pitanju hrana koja ide u duboko zamrzavanje, etiketa će biti štampana na takvom materijalu koji ne skuplja vlagu i podnosi niske temperature. Veličina etikete najčešće zavisi od količine informacija koje se na njoj nalaze. Cena etikete zavisi od njene dimenzije i vrsta papira od kog je napravljena. Upotrebom štampača veće rezolucije, dobija se mogućnost štampe manje etikete sa sitnijim slovima, koja je zbog svoje manje dimenzije jeftinija. Za kompanije koje štampaju veliki broj etiketa ova razlika nije zanemarljiva. Spektar materjala i vrste lepkova su veliki. Najčešće se koriste papirne samolepljive etikete, ali i druge, npr. plastificirane , zaštitne , kartonske i ostale etikete.

Pravilan izbor ribona

Izbor ribona zavisi od materijala na kome se štampa deklaracija. Za papirne etikete u većini slučajva to je neki od wax ribona. Za plastificirane polietilenske etikete koriste se wax-resin riboni. Takve etikete imaju odličnu postojanost otiska. Za još bolji i trajniji otisak, ili ukoliko se traži otpornost na neke posebne hemijske uticaje, koristi se resin ribon sa nekom od polipropilenskih etiketa ili raznih drugih sličnih materijala. Bitno je da širina ribona prati širinu trake i da ribon bude za nijansu širi od same trake sa etiketama. Ovo se radi kako bi se zaštitila termo glava štampača od trošenja. Temperaturu štampe treba prilagoditi izboru odgovarajućeg ribona.

Postavljanje rolne etiketa u štampač

Postavljanje rolne etiketa na štampačima etiketa CL-S631 i CL-S621

Postavljanje ribona u štampač

Postavljanje ribona na štampačima etiketa CL-S631 i CL-S621

Podešavanje senzora štampača

Podešavanje položaja senzora na štampačima etiketa CL-S631 i CL-S621

Kalibracija senzora štampača

Kalibracija senzora na štampačima etiketa CITIZEN CL-S631 i CL-S621.

Korišćenje android mobilne aplikacije

Mabeg android aplikacija Vam omogućava da na jednostavan i brz način dobijete sve neophodne informacije o našoj firmi. Korišćenjem aplikacije možete lako pristupiti našem veb sajtu, poručiti robu popunjavanjem formulara, izračunati potrebnu količinu ribona za Vaše potrebe, saznati nešto više o nama ili nas kontaktirati. Takođe u aplikaciji možete pogledati najtraženije proizvode iz naše ponude. Aplikacija sadrži mapu na kojoj je prikazana naša lokacija.
Aplikaciju možete preuzeti sa google play prodavnice klikom ovde.